Tips om te besparen op kantoorinrichting

Het inrichten van je kantoor is een flinke kostenpost en dat weet jij als ondernemer als geen ander. Vandaag de dag zijn Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en Het Nieuwe Werken (HNW) twee belangrijke pijlers bij organisaties. In dit artikel geven we je een aantal tips om te besparen op je kantoorinrichting.

Zo word je echt groen

Groen zijn wordt steeds belangrijker. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart hiermee ook op je kantoorkosten. Een aantal voorbeelden:

  • Is het kantoor gesloten? Zorg dat alle computers zijn uitgeschakeld
  • Stap over naar LED verlichting (i.p.v. TL-verlichting)
  • Gebruik waterbesparende toiletten

Wellicht zul je hier nu in moeten investeren, maar op lange termijn zal het je een besparing opleveren. Bovendien heeft MVO een positief effect op je imago!

VoIP diensten

VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en is een verzamelnaam voor al het spraakverkeer via internet. Steeds meer mensen maken gebruik van deze mogelijkheid. Best logisch, want ondernemers kunnen hiermee eenvoudig besparen op hun telefoonkosten. Zo is een dure ISDN/Analoge telefoonlijn niet meer nodig en kunnen meerdere vestigingen worden aangesloten op één telefooncentrale.

Ruimte

Neem je huidige kantoorruimte eens goed onder de loep. Heb je overbodige ruimte wat onnodig geld kost? Of kun je je kantoorruimte efficiënter indelen? Wellicht kun je op deze manier besparen op je huurkosten. Heb je een bedrijfspand gekocht? Dan is het wellicht mogelijk de overbodige ruimte te verhuren.

Thuiswerken

Zoals we hierboven al hebben aangegeven kan het inrichten van je kantoor een flinke kostenpost zijn. Tip: wees flexibel met thuiswerken. Door de komst van cloudservices en software-op-afstand is thuiswerken ontzettend gemakkelijk geworden. Bovendien bespaar je op deze manier kantoorruimte.

Totaalleverancier voor kantoren

Ga op zoek naar een totaalleverancier voor kantoren. Wuestman is hét adres voor spraakmakende kantoorinrichting en audiovisueel. Van ontwerp tot en met realisatie, Wuestman kan voor iedere klant, ieder budget en iedere ruimte de complete kantoorinrichting verzorgen. Klik hier om het assortiment te bekijken of een offerte aan te vragen. Ervaar de passie en gedrevenheid voor kantoorinrichting en audiovisueel!