Een leuke baan is het halve werk

Duren de dagen bij jou op het werk zo lang dat er geen einde aan lijkt te komen? Dan is het tijd om jouw werk weer ‘leuk’ te maken! Als jij het plezier weer terug krijgt in je werk, vliegen die dagen voorbij. Het is dan niet alleen leuker voor jou, maar natuurlijk ook voor je werkgever. In deze blog gaan we een aantal tips bespreken die het beste uit jouw werkweek halen!

Begin je dag eens compleet anders!

Hoe standaard is het om elke dag weer met je collega’s over het nieuws van gisteren te praten terwijl het koffieapparaat zijn gang gaat. Ga niet klakkeloos verder met dat vervelende klusje waar je gisteren mee bent geëindigd. Begin je dag bijvoorbeeld met het opnieuw inrichten van je bureau, of pak pen en papier en noteer al je doelstellingen voor die dag (vooral de doelstellingen waar je blij van wordt).

Laat je beste kant zien!

Zorg ervoor dat je altijd de beste jij bent, wees lekker optimistisch en laat het pessimisme even varen tijdens je werkuren. Ook als je wordt omringt door negatievelingen, laat je niet verleiden om ook negatief te gaan denken. Je bereikt er niets mee en je dag wordt natuurlijk ook een stuk minder leuk en voor je gevoel ook aanzienlijk langer! Tip: Maak voor elke avond plannen waar je naar toe kunt leven, plan bijvoorbeeld een leuk avondje in zodat je er tijdens het werk naar uit kunt kijken!

Verlaat je werkplek!

Niets is deprimerender dan 8 uur lang opgesloten te zitten op je werkplek, vaak werkt dit niet inspirerend en het haalt je concentratieniveau aardig naar beneden. Neem bijvoorbeeld even tijd om de natuur op te zoeken als je er even niet meer uitkomt. Is je leidinggevende het hier niet mee eens? Vraag hem eens om mee te gaan zodat die zelf de voordelen kan ervaren. Het is zelfs bewezen dat de productiviteit omhoog gaat zodra je even gaat lopen op een andere plek dan je werkplek!

Vraag om hulp als het je niet lukt!

Zie je het nou helemaal niet meer zitten bij je huidige werkgever? Geen ramp, misschien is het inderdaad tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Wellicht liggen jouw kwaliteiten en motivaties heel ergens anders. Je komt dan waarschijnlijk in aanmerking voor outplacement, een proces waarbij je begeleiding krijgt in het zoeken naar de geschikte baan voor jou! Wil je het toch nog proberen en zie je echt mogelijkheden bij je huidige werkgever? Kijk dan eens naar transitie vergoeding, dit kan je een duwtje in de goede richting geven om weer met plezier naar je werk te gaan! Een leuke baan is immers het halve werk!