Snel besparen op energie en stookkosten

De laatste jaren zijn steeds meer mensen bewuster bezig met het milieu. Door zuinig om te gaan met energie, help je het klimaat een handje en kun je besparen op je stookkosten. In dit artikel geven we je een aantal tips om snel te besparen op je energie- en stookkosten.

De tips

Nu de winter weer voor de deur staat worden de dagen korter en daalt de temperatuur. We willen er natuurlijk allemaal warmpjes bijzitten én dat kan vandaag de dag nog voordeliger. Onderstaand een aantal tips.

  • Zorg voor voldoende ventilatie. Het kost namelijk minder energie om droge lucht te verwarmen dan vochtige lucht.
  • Isoleer je huis goed (zie voor meer informatie onderstaand tekstgedeelte)
  • Sluit de radiatoren in de ruimtes die je niet gebruikt
  • Vervang oude CV-ketels en laat je ketel regelmatig onderhouden
  • Vervang oude apparaten voor apparaten die zuiniger zijn. Let bij de aanschaf van elektrische apparatuur op de labels en keurmerken
  • Zet de verwarming lager zodra je de ruimte verlaat. Let wel op: bij vloerverwarming adviseren we om de temperatuur rond 18 graden te houden, want vloerverwarming verwarmt constanter en heeft een langere opwarmtijd.
  • Tocht het in huis? Plak tochtstrips onder je deuren
  • Vervang enkel glas voor dubbel glas
  • Zet geen zware meubels direct voor de radiatoren, zo verhinder je de luchtcirculatie niet. De luchtcirculatie zorgt ervoor dat de warmte door de ruimte wordt verspreid.

Zo geniet je van een comfortabel klimaat, help je het klimaat een handje én bespaar je op de energie- en stookkosten!

Isoleren

Door je huis goed te isoleren, kun je veel geld besparen op de stookkosten. Je zult er nu even in moeten investeren, maar al snel zal het je een besparing opleveren. Vooral bij oudere woning kun je door het goed isoleren van je woning veel geld besparen.

Houtkachel

Wil je minder stoken en toch een gezellige avond hebben tijdens de koude wintermaanden? Tegenwoordig zijn er diverse houtkachels te koop, waaronder houtkachels die lekker voordelig zijn. Om voordelig te stoken is het belangrijk dat je voor een houtkachel met een hoog rendement kiest en alleen met droog haardhout stookt. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste houtkachel voor jouw ruimte? Klik hier voor persoonlijk advies.