Geld maakt niet gelukkig, maar je kunt er wel leuke dingen mee doen!

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel prettig als je wat geld hebt. Je kunt er eenvoudiger je doelen mee bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing in je woning, een nieuwe keuken, de kinderkamer voor het kindje dat op komst is. Maar ook als je graag die ene motor of dat leuke bootje zou willen kopen nog voor de vakantie ingaat zodat je er tijdens je vrije dagen al gebruik van kunt maken. Is je geld op de spaarrekening nog niet toereikend voor de doelen of wensen die jij hebt, maar wil je wel vast beginnen met het uitvoeren van je wensen? Dan kun je een lening aanvragen via overstappen.nl/lening-aanvragen/.

Wat doet overstappen voor jou?

Als je een lening gaat aanvragen, dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder die goede voorwaarden en een mooi rentebedrag biedt. De voorwaarden en rentepercentages verschillen namelijk per kredietverstrekker. Het is lonend om de aanbieders te vergelijken, de lening die bij jou past hoeft namelijk niet ook een goede lening te zijn voor je buurman. Een lening is maatwerk. Geld lenen kost altijd geld, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo goedkoop mogelijke lening afsluit. Door de vergelijker te gebruiken op overstappen.nl krijg je direct zicht op de kredietaanbieders ie bij jou passen en die daarbij de goedkoopste aanbieder is.

Wanneer mag je geen lening aanvragen?

Een lening aanvragen mag altijd, echter of de kredietverstrekker akkoord gaat met jouw voorstel en of het een verstandige keus is, is de vraag. Wanneer je geld leent betaal je rente over dit geleende bedrag. Daarbij is een lening een contract en dien je jezelf te houden aan de afspraken in het contract. Je moet dus voor jezelf eerst eerlijk nagaan of je de maandelijkse aflossing, die je in de krediet vergelijker ziet staan, wel kunt opbrengen. Doe je dit niet dan kun je jezelf wel eens in de grote financiële problemen helpen. Als je een lening aanvraagt, wordt altijd gecontroleerd of je wel een lening mag afsluiten. Er zijn enkele redenen waarom je aanvraag afgewezen kan worden.

  • Je hebt een negatieve BKR-notering;
  • Je hebt een bijstandsuitkering;
  • Je hebt een werkloosheidsuitkering;
  • Je woont niet in Nederland.

Twee soorten leningen

Als je wilt kiezen voor een lening heb je twee keuzes. Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening krijg je het afgesproken bedrag in één keer op je rekening gestort, je lost vervolgens per maand een gedeelte af. Bij een doorlopend krediet spreek je ook een bedrag af met je kredietverstrekker, echter dit bedrag hoef je niet in één keer op te nemen. Je gebruikt het in delen of je laat het staan voor momenten dat je het wel nodig hebt. Pas als je een deel of het gehele bedrag opneemt ga je rente betalen en aflossen.