Nieuwe meubels uitkiezen? Gebruik deze 5 tips!

Meubels zijn een must in ieder huis. Echter is het uitzoeken van de juiste meubels geen makkelijke klus. Ze moeten mooi zijn, bij het interieur passen én je wilt er natuurlijk niet teveel voor betalen. In deze blog delen de experts van Bastiaansen Wonen de beste tips met je voor het vinden van leuke meubels!

Onze 5 favoriete tips bij het uitkiezen van nieuwe meubels

Is het tijd om nieuwe meubels in Breda uit te zoeken? Dan zijn er verschillende zaken om goed op te letten. Hieronder vertellen we er meer over.

Tip 1

Kijk online alvast wat rond voordat je naar een woonwinkel in Tilburg gaat. Ontdek welke stijlen er allemaal zijn en welke richting jij graag op wilt. Tevens krijg je online gelijk een beetje een idee van wat de gemiddelde prijzen zijn.

Tip 2

Bevat een meubelstuk deuren en/of lades? Open deze dan altijd! Wie weet kunnen ze niet volledig open of sluiten ze niet gelijkmatig. Deuren moeten ook open en dicht kunnen blijven. Controleer tevens de handvaten of knoppen wanneer deze erop zitten om er zeker van te zijn dat deze wel goed vastzitten.

Tip 3

Wil je online het een en ander aan meubels bestellen? Controleer dan goed of het een betrouwbaar bedrijf is. Bekijk de BBB en lees ook altijd verschillende reviews om een goed beeld te krijgen. Vergeet daarnaast niet om verzendkosten, levertijden, retourvoorwaarden en dergelijke te bekijken zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Tip 4

Koop nooit een groot meubelstuk zonder de ruimte en het meubelstuk eerst op te meten. Je wilt namelijk niet iets kopen dat vervolgens niet past. Neem daarom altijd een meetlint mee wanneer je op meubeljacht gaat en weet met welke ruimtelijke beperkingen je werkt.

Tip 5

Tenslotte moet je altijd de garantie op een meubelstuk lezen voordat je het koopt. Niets is zo vervelend als bergen met geld uitgeven aan iets dat binnen de kortste keren kapot gaat en niet binnen de garantie valt. Lees dit dus altijd grondig zodat je een goed overwogen aankoop kunt doen.