Drie redenen om jouw kind een minibike of minicrosser cadeau te doen

Een minibike is een kleine motor van ongeveer 50 centimeter hoog en 1 meter lang. Doordat de motor klein is kan een volwassene er wel op rijden, maar toch is een minibike meer voor kinderen bedoeld. Ook een minicrosser is voor kinderen bedoeld, maar is vaak wat groter dan een minibike. Het is aantrekkelijk omdat je geen rijbewijs nodig hebt om deze te besturen (alleen op afgesloten terrein) en deze redelijk goedkoop zijn. In dit artikel lees je wat drie redenen zijn om een minibike of minicrosser voor jouw kind aan te schaffen. Ook wat je moet doen om het veilig te houden.

1. Veilig met goede bescherming

Bij beide motoren is het belangrijk dat je goede bescherming gebruikt. Dit door de juiste uitrusting aan te schaffen. Bij beide heb je zeker veilige helm, stevige schoenen, handschoenen, knie en elleboogbeschermers nodig. Toch is het beter om voor een echt motor- of minibikepak te gaan (verplicht bij wedstrijden). Het beste is om advies te vragen van een deskundige bij een winkel die deze kleding verkoopt. Dit is erg belangrijk, omdat je dan zeker weet dat alles goed past en de veiligheid bevorderd. Zo kan jouw kind lekker en veilig rondrijden.

2. Je kunt snelheid maken

Minibikes en minicrossers kunnen erg hard gaan (vaak boven de 40 km/uur). Het is daarom verstandig om een motor te kopen die niet te hard kan gaan. Het is verstandig om eerst een snelheidsbegrenzing erop te laten zetten. Zo zorg je ervoor dat het niet gevaarlijk kan worden. Vraag om de mogelijkheden aan de verkoper.

3. Minibike en minicross wedstrijden

Als je een minibike koopt dan is het verstandig om je aan te melden bij een vereniging. Dit kan meestal al vanaf zes jaar oud. Een mooi voorbeeld is beroemde motorcoureur Valentino Rossi die is begonnen met minibiken. Onder toezicht worden er dan wedstrijden gehouden. Ook voor minicross zijn er diverse wedstrijden. Een bekende vereniging die deze wedstrijden organiseert is KNMV.

Belangrijk is toezicht

Als jouw kind nog jong (vaak jonger dan 12 jaar) is dan is het niet verstandig om deze zelf op pad te sturen met de minibike of minicrosser. Je kunt dan het beste deze achter slot en grendel zetten als deze niet gebruikt wordt. Als je kind ouder is dan kun je deze wel meer toevertrouwen. Op een boerderij kan een kind mooi over het gras heen en weer rijden (afgezonderd). Met een minibike is dit lastiger omdat er weinig afgezonderde gebieden zijn die goed begaanbaar zijn met een minibike.

Minibike of minicrosser kopen

Het is verstandig om te gaan voor een minicrosser omdat je dan op een weiland kan crossen. Ben je nog op zoek naar minibike of minicrosser kijken dan op www.brinkmotoren.nl. Ook voor onderdelen kun je terecht bij Brink Motoren.