U vereniging of stichting financieren

Heeft u mooie ideeën om een vereniging of stichting op te richten? Hier is geld voor nodig. Laat uw project niet voor wat het is door een gebrek aan financiële middelen. Hoe je aan extra inkomsten komt? Fondsenwerving! Er zijn diverse bedrijven in Nederland gespecialiseerd in fondsenwerving. Door het onderhouden van een breed netwerk in Nederland, kunnen ideeën financieel worden gesteund. Wij hebben een aantal belangrijke punten opgesteld om rekening mee te houden bij het zoeken naar financiële steun.

Tijd
Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het werven van fondsen. Gemiddeld duurt fondsenwerving voor een project ongeveer 2 tot 6 maanden. Het is belangrijk om goed de tijd te nemen om uw financiële bronnen uit te zoeken. Daarnaast heeft het tijd nodig voordat u uw fondsenwervers hebt overtuigd van uw project. Begin dus op tijd.

Duidelijke link
Het is belangrijk om te zorgen voor een duidelijke link tussen uw project en uw organisatie. Als dit niet naadloos op elkaar aansluit zullen de beoogde fondsenwervers minder snel overtuigd raken van het plan. Hoe dichterbij uw plan bij uw organisatie staat, hoe sneller u de fondsenwervers kunt overtuigen tot een samenwerking.

Administratie
Bovendien is het ook belangrijk een goede financiële administratie bij te houden. Niets is zo vervelend om er achteraf achter te komen dat de opbrengsten toch niet zo hoog zijn als gedacht. Neem daarom een professionele fondsenwerver in de hand die u begeleidt tijdens het gehele proces. Bij veel van deze organisaties geldt een no cure no pay systeem. Dit houdt in dat u ze alleen hoeft te betalen op het moment dat u echt grote partijen als fondsenwerver gaat binnenhalen. U kunt ook extra advies inwinnen op het gebied van Subsidieadvies en de teruggaaf van energiebelasting.