3 interessante technische banen

De banenmarkt is begin 2018 erg aan verandering onderhevig. Nu de werkloosheid afneemt wordt het voor werkgevers moeilijker om gekwalificeerd personeel te vinden. Een aantal sectoren die daar last van hebben zijn ICT, techniek en de zorg. Er zijn veel uitzendbureaus die zich specialiseren op een bepaalde sector van de arbeidsmarkt. Processionals is een uitzendbureau dat zich specialiseert in het zoeken naar technisch personeel. Wat voor vacatures komen hier zoal voorbij? En waar moet een kandidaat aan voldoen?

 

Vacature procesoperator

Een procesoperator heeft de verantwoording over diverse machines in de fabriek. Dit is een cruciale rol tijdens het arbeidsproces. Werkt een machine niet goed, of wordt een machine niet goed aangestuurd? Dan het productieproces compleet stil komen te liggen. Een procesoperator spoort technische op en lost deze vervolgens op. Het uitvoeren van technische controles is ook een belangrijke bezigheid. Een baan met veel verantwoordelijkheid en ook uitdaging. Bekijk hier enkele voorbeelden van een vacature procesoperator.

 

Vacature onderhoudsmonteur

Voel je je thuis in de techniek en ga je geen uitdaging uit de weg? Wellicht dat een functie als onderhoudsmonteur dan wat voor je is. Het is allereerst belangrijk dat je verstand hebt van verschillende machines. Je bent verantwoordelijk voor onderhoud, revisies en inspecties aan verschillende soorten machines. Met een MBO niveau 4 opleiding in techniek ben je geschikt om te solliciteren op verschillende vacatures. Gewoon proberen dus!

 

Vacature maintenance technician

Als maintenance technician ben je verantwoordelijk voor technische betrouwbaarheid van productie installaties. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Het is belangrijk om een opleiding afgerond te hebben richting mechanische of elektrotechniek. Beschik je kennis van PLC techniek en industriële netwerken? Dat is zeker een pré.