Langer thuis blijven wonen? 3 tips!

Geniet je nog te veel van je eigen plekje en wil je nog lang niet naar een verzorgingstehuis? Maar ben je toe aan een aantal hulpmiddelen om zelfstandig te blijven wonen? Maak je geen zorgen, er zijn opties genoeg. Zoals je je kan voorstellen schaffen ouderen veelal nieuwe zorghulpmiddelen aan. Denk hierbij aan een rollator, hoog laag bed, drempelhulp of een rolstoel. Diverse hulpmiddelen worden maar kort gebruikt door het overlijden van de eigenaar. Zonde om deze producten weg te gooien toch? Er zijn diverse partijen die deze producten opkopen. Daarnaast zijn er ook genoeg andere mogelijkheden.

Schaf tweedehands zorghulpmiddelen aan

Tip 1 is dan ook om zorghulpmiddelen tweedehands aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld online via De Zorgoutlet. Tegenwoordig beschikken veel partijen over een webshop, hier kun je online de producten bestellen. Ben je niet meer goed ter been? Geen zorgen, veelal kunnen de producten ook worden bezorgd en in elkaar worden gezet voor je. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Test je liever de producten eerst uit? Dit is meestal ook geen probleem. Vaak zorgen winkels ervoor dat ze ook over een showroom beschikken.

Pas je woning aan!

Kleine aanpassingen zorgen er soms voor dat je nog jarenlang zelfstandig kan wonen. Dit hoeven dus niet altijd complete verbouwingen te zijn. Denk hierbij aan hulpsteunen die aan de muur te bevestigen zijn. Heeft u daarnaast problemen met traplopen? Kies voor een traplift en zorg ervoor dat je weer helemaal zelfstandig wordt. Moeite met het in- of uit bed komen? Kies dan voor een bedhek en geniet weer van het slapen in je eigen bed.

Kies voor zorg

Het kiezen voor thuiszorg is zeker geen schande. Iedereen wordt ouder en de mogelijkheden zijn er. Waarom zou je er dan geen gebruik van maken? Op vaste tijdstippen zal er een vaste hulp langskomen om je te helpen met de dagelijkse dingen. Denk hierbij aan steunkousen uittrekken, het geven van medicijnen en het in- en uit bed helpen. Daarnaast is het ook fijn om iemand op bezoek te krijgen om even de dag en het nieuws samen door te nemen.