Handige tips voor de aanschaf van een elektrisch skateboard

Je zult ze misschien weleens hebben zien voorbijrijden, die elektrische skateboards. Vrijwel geruisloos bewegen ze zich moeiteloos door alles heen. Als je ook overgaat tot de aanschaf zal je echter wel moeten letten op een aantal zaken. Een aantal tips waar je op zal moeten letten bij de aankoop zullen dus welkom zijn bij het helpen van het maken van een juiste keuze.

Net als bij elk ander elektrisch aangedreven vervoersmiddel staat de batterij centraal bij de prestatie. Deze bepaalt immers het vermogen dat de motor kan leveren en de afstand die je kunt afleggen. Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lithium batterijen is het elektrische skateboards ook lichter gaan worden. Bij de aanschaf moet je specifiek vragen naar het vermogen die de motor-batterij combinatie levert. Deze combinatie bepaalt ook de afstand die met het skateboard afgelegd kan worden.

Het vermogen bepaalt ook op welk terrein je kunt komen met je skateboard. Standaard uitvoeringen hebben moeite met het opklimmen van hellingen groter dan 10%.

Ga je bij het elektrisch skateboard kopen uit van een model waar je mee zult sporten en jezelf snel wilt bewegen, dan zal je ook moeten kijken wat de topsnelheid is.

Vergelijk ook het gewicht van de diverse soorten. Als je van plan bent vaker op reis te gaan met je skateboard zorg er bij het elektrisch skateboard kopen er dan voor om voor een uitvoering te kiezen die lichtgewicht is. Door al met alle bovengenoemde factoren rekening te houden zal je bij het elektrisch skateboard kopen kunnen kiezen voor een passende aankoop.