Een APK voor je grootkeuken

Ben je in het bezit van een grootkeuken? Of heb je het dagelijks beheer over een grootkeuken? Dan is het belangrijk dat je het onderhoud aan de keuken goed in de gaten houdt. Dagelijks gaan er honderden maaltijden over de toonbank. Maar daarvoor heb je wel goed werkende machines nodig. Het is daarom belangrijk om deze machines, net als een auto, goed te onderhouden. Uit wat voor onderdelen bestaat een grootkeuken en wat komt daar allemaal bij kijken? Wij vertellen er meer over.

Een monteur beschikt doorgaans over een VCA en STEK certificering. Dit houdt in dat hij bekwaam genoeg is om de storingen te verhelpen. Daarnaast beschikken monteurs vaak ook over jarenlange praktijkervaring. Jaarlijks dient een grootkeuken verplicht een NEN3140 keuring te ondergaan. Dit moet worden uitbesteedt aan een bekwame monteur.

Er zijn diverse bedrijven die je kunt inhuren om je grootkeuken te laten keuren of repareren. In veel gevallen kun je ook een vast abonnement nemen op een bepaald onderhoudscontract. Hoe weet je wat voor onderhoudscontract bij jouw grootkeuken past? Dit wordt vaak op advies van de monteur gekozen. Dit heeft te maken met de leeftijd van de grootkeuken en de onderhoudshistorie.

In veel gevallen is het mogelijk dat monteurs de storing binnen je grootkeuken binnen 24 uur kunnen oplossen. Dit kan bijvoorbeeld bij Service Equipe Nederland. Hiervoor kun je telefonisch contact opnemen. Er wordt dan vrijwel direct actie ondernomen en een monteur voor je ingepland.

Wat voor controles kun je nog meer aan denken bij het onderhouden van een grootkeuken? Dit zijn onder andere een HACCP controle, dieptereiniging, energiemeting en brand preventie controle. Het is verstandig om eerst een offerte aan te vragen alvorens je een keuze maakt voor een bepaald bedrijf. Er zijn diverse aanbieders, dus er zal altijd een aanbieder zijn met een scherpe prijs.