Dit moet je weten over brandveiligheid

Veiligheid gaat boven alles voor jouw bedrijf. Maar hoe zit dat precies met brandveiligheid? Brandveiligheid is erg belangrijk. Brand kan flink wat schade veroorzaaken aan je bedrijfspand. Kosten kunnen hierdoor hoog oplopen, maar dat niet alleen. Belangrijke spullen kunnen letterlijk in rook op gaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te te nemen. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat er brand komt in jouw bedrijf, maar het zou je maar gebeuren. In de blog ga ik je vertellen hoe je de brandveiligheid kunt vergroten.

Zorg voor voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen om brand te voorkomen begint bij brandwerende- en rookwerende producten. Brand verspreidt zich snel. Brandwerende producten kunnen ervoor zorgen dat brand zich minder snel kan verspreiden. Hierdoor kan verdere schade worden voorkomen.

Brandwerende producten

Er zijn verschillende brandwerende producten die uitbreiding van brand kunnen voorkomen. Zo zijn er brandmanchetten, brandwerende ventilatieroosters en brandkleppen. Er zijn natuurlijk nog veel meer producten, maar deze producten voorkomen al veel schade. Goede brandmanchetten kunnen al voor 4 uur brandweerstand zorgen. Brandkleppen worden gebruikt in ventilatiekanalen net zoals brandwerende ventilatieroosters.

Kunstofleidingen zijn gevaarlijk, beveilig het!

Bij een temperatuur van 120 °C kunnen leidingen smelten. Wanneer dit is gebeurd, ontstaat er een gat in de vloer of wand. Brand kan hierdoor snel uitbreiden. Brandmanchetten kunnen al veel veiligheid bieden. Brandmanchetten zorgen er voor dat rondom de buis een metalen huls met grafiet inlage wordt aangebracht. Wanneer er brand ontstaat dan knellen de brandmanchetten de kunstofleidingen af. Brand en rook kunnen hierdoor niet aan de andere kant van de vloer of wand komen.

Op zoek naar meer advies over brandveiligheid?

Wil je meer informatie? In deze blog zijn al verschillende onderwerpen algemeen behandeld. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om de brandveiligheid van je pand te verbeteren. Het beste is om een specialist te vragen naar de mogelijkheden. FSS International is bijvoorbeeld een goede specialist in brandveiligheid. De producten van FSS International zijn uitgebreid getest. Kijk voor meer informatie op https://fssinternational.nl/.