Op zoek naar leuke en gratis kinderactiviteiten in Flevoland?

Hoe fijn is het om er met je kinderen op uit te trekken? En samen op avontuur te gaan. Om jou en de kinderen een onvergetelijk uitstapje te bezorgen, vind je hier drie kinderactiviteiten die niet alleen leuk maar ook nog eens origineel en (bijna) gratis zijn.

Zeewolde: Een magisch kinderuitje bij pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje is een magisch restaurant. Eén waarin de kinderen van de ene naar de andere ruimte kunnen glijden en waarin je zwevende tafels, bewegende muren en een betoverd plafond tegenkomt. Buiten zijn er speeltoestellen als trampolines te vinden en kunnen de kleine coureurtjes hun energie kwijt op het skeltercircuit. Alle buitenactiviteiten zijn gratis. Zo blijft er voldoende over voor een drankje en een overheerlijke pannenkoek.

Almere: Aapjes kijken op stadslandgoed de Kemphaan

Op Stadslandgoed De Kemphaan is een heleboel te beleven. Zo vind je hier stichting AAP die mishandelde en verwaarloosde apen opvangt. Het opvanghuis zelf is niet te bezichtigen maar de apeneilanden die daar omheen lopen zijn dat wel. Hier kunnen de kinderen allerlei soorten apen bewonderen en zien hoe ze elkaar aan het vlooien zijn. Naast de apeneilanden vind je op het landgoed ook een dierenpark, een jungletuin (€ 5,20 entree) en het Zuiderzee speelbos.

Lelystad: dé plek voor kinderen die gek op dieren zijn

Zijn jouw kinderen gek op dieren? Dan is het zeker de moeite waard om natuurpark Lelystad eens te bezoeken. Hier is het mogelijk om een mooie wandeling of fietstocht te maken en daarbij wisenten, edelherten, wilde zwijnen, otters en elanden te bewonderen. Voor kinderen is er een speciale rugzakroute aanwezig, waarbij ze met hints en aanwijzingen op pad worden gestuurd. Op deze manier is een bezoekje aan Natuurpark Lelystad niet alleen leuk maar ook nog eens leerzaam.

En nu is het tijd voor ijsjes en drankjes

Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te beleven voor kinderen. Belevenissen die ook nog eens gratis zijn. Hierdoor blijft er voldoende geld over voor iets lekkers, of een ander uitje dat in de planning staat.