Bespaar kosten met een nieuwe cv-ketel!

Een cv ketel is onmisbaar in een woning. Daarom is het ook van belang dat je je goed oriënteert op de verschillende cv ketels in de markt. Met een goede cv-ketel kan je veel kosten besparen en u krijgt er jarenlang wooncomfort voor terug. Ik ga je van alles vertellen over een cv ketel. Wist je bijvoorbeeld al dat je met een nieuwe hr-ketel al snel 15% of zelfs nog meer bespaart ten opzichte van een oude ketel? Klinkt goed toch?

15 jaar wooncomfort

Een investering, dat is het wel. Een cv-ketel is nou eenmaal vrij prijzig, maar binnen een aantal jaren heeft u de ketel terug verdient. Wat voor een cv ketel past er nou eigenlijk in jouw woonsituatie? Op het moment zijn er drie verschillende typen op de markt:
1. Vr-ketel
2. Hr-ketel
3. HRe-ketel
Als je een cv-installatie aanschaft, profiteer je hier ongeveer 15 jaar van. Na 15 jaar is de ketel aan vervanging toe. Laat je nieuwe cv-ketel installeren door een vakkundig monteur. Een monteur weet wat hij doet en jouw nieuwe ketel wordt zo op een veilige manier geïnstalleerd. Je wilt toch niet dat je binnen korte tijd al problemen hebt met je ketel?

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Er zijn veel verschillende bedrijven die cv-ketels aanbieden. Als je aanbieders met elkaar gaat vergelijken, kom je al snel tot de ontdekking dat er wel heel erg veel prijsverschil is. Ik raad je daarom ook aan om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk niet veel te veel hebt betaald voor een cv-ketel.

Veiligheid boven alles

Wanneer moet je een cv-ketel nou eigenlijk vervangen? Een cv-ketel gaat 12 tot 15 jaar mee. Valt jou cv-ketel in deze categorie, maar weet je nog niet goed of jouw ketel echt aan vervanging toe is? Houd dan in gedachte dat veiligheid boven alles gaat. Als je te lang wacht met het vervangen van een cv-ketel kunnen er rookgaslekkages ontstaan. Ook kan het zijn dat er koolstofmonoxide vrijkomt. Dit is hartstikke gevaarlijk voor de gezondheid! Daarnaast bespaart u met de nieuwe cv-ketels veel geld ten opzichte van oude cv-ketels.

Weet je nog niet zo goed waar je een cv-ketel kunt aanschaffen? Ketelplan biedt verschillende merken cv-ketels, waarvan Vaillant er één van is. Wilt u een Vaillant cv ketel kopen? Ga dan snel naar hun website!